در دنیای پر رقابت شرکت ها و برندها، حضور در نمایشگاهها، نقش بسیار مهمی در جلب توجه بازدیدکنندگان و ایجاد ارتباط با مخاطبان دارد. یکی از اقدامات کلیدی برای استفاده بهینه از این فرصتها، ساخت غرفه نمایشگاهی منحصر به فرد و جذاب است. این فضاها نه تنها باید با استانداردهای روز جهانی، طراحی شده باشند بلکه باید بتوانند هویت و پیام شرکت را به شکلی جذاب و منحصر به فرد منعکس کنند.
هر نمایشگاه، یک موضوع خاص دارد و همین موضوع تصمیمگیری در مورد طراحی و محتوای غرفه را به یک چالش جذاب تبدیل میکند. در این مسیر، قوانین و مقررات نمایشگاه، محل برگزاری و بودجه عوامل مهمی هستند که به شما کمک میکنند تا یک غرفه نمایشگاهی متفاوت و جذاب ایجاد کنید. در این مسیر همراه شما هستیم تا به مرور گام به گام تمام مراحل لازم برای ساخت یک غرفه نمایشگاهی بررسی کنیم.
ساخت غرفه نمایشگاهی در 9 مرحله
- اخذ مجوز برای ساخت غرفه نمایشگاهی
یکی از اقدامات اساسی برای شرکتها در نمایشگاهها، اخذ مجوز غرفه سازی است. در ابتدا، شرکت باید تیم غرفه سازی معتبری را انتخاب کند. پس از انعقاد قرارداد با تیم غرفه سازی، این تیم به اخذ مجوز غرفه سازی اقدام میکند و سپس به ساخت غرفه میپردازد. این مجوزها در نمایشگاههای بزرگ و بینالمللی بسیار حیاتی هستند و مبالغی به عنوان تضمین به میزان مشخصی توسط شرکت غرفه سازی به میزان برگزارکننده نمایشگاه واریز میشود. این اقدام به منظور تضمین عملکرد مناسب شرکتها و جلوگیری از هر گونه آسیب به نمایشگاه صورت میگیرد. پس از کسب مجوزها، تیم غرفه سازی شروع بهکار میکند. - کف ریزی در ساخت غرفه نمایشگاه
عملیات کف ریزی در غرفه نمایشگاه یکی از مراحل اساسی در ساختار کلی غرفه است که به شکل مستقیم تاثیرگذار بر ظاهر و کیفیت نهایی غرفه میباشد. در این مرحله، کف محل نمایشگاه آماده میشود تا بتواند نیازها و اهداف مشخصی را برآورده کند. در ادامه، به توضیحاتی درباره عملیات کف ریزی در غرفه نمایشگاهی میپردازیم:
انتخاب محل کف ریزی:
بعد از تعیین محل قرارگیری غرفه در نمایشگاه توسط برگزارکننده، تیم غرفه سازی به اقدامات کف ریزی میپردازد.
انتخاب نوع کف ریزی:
انتخاب نوع کف ریزی بر اساس سلیقه کارفرما و همچنین شرایط محیطی انجام میشود.
ممکن است از مکعبهای چوبی، فلزی یا پلاستیکی برای کف ریزی استفاده شود.
انتخاب این مواد بر اساس ظاهر، کارایی و همچنین بودجه مشتری انجام میشود.
آمادهسازی زمین:
قبل از کف ریزی، زمین باید آمادهسازی شود. این شامل تمیزکاری، تسطیح و اصلاح زمین به منظور ایجاد یک سطح صاف و استوار است.
کف ریزی:
تیم کف ریزی به شکلی کاملا تخصصی کف ریزی میکند. این موضوع شامل نصب مکعبها یا مواد دیگر به شکل منظم و دقیق است. در این مرحله، دقت از اهمیت بالایی برخوردار است تا کف نهایی ظاهری زیبا و همگن داشته باشد
- انتخاب پارکت یا موکت برای کف
در تصمیمگیری برای پوشش کف غرفه نمایشگاه، کارفرما توانایی انتخاب بین پارکت و موکت را دارد. با این حال، عموماً در شرکتهای غرفه سازی، به دلیل کاربرد گسترده و قیمت مقرون به صرفهتر، از پارکت استفاده میشود. با این حال، انتخاب نهایی بین پارکت و موکت با توجه به سلیقه شخصی کارفرما صورت میگیرد. این امکان وجود دارد که کف غرفه با پارکت یا موکت در رنگها و طرحهای مختلف پوشانده شود. - هنر نجاری در ساخت غرفه نمایشگاه
بعد از انجام مراحل پیشین، نجاری و ساخت و ساز غرفه به عنوان قدمی حیاتی در فرآیند ساخت نمایشگاه باقی میماند. تیم کارآمد غرفه سازی با استناد به طرحهای مهندسی، به ساختارهایی همچون دیوارها، میزهای پیشخوان نمایشگاه و اجزای دیگر غرفه میپردازد. اهمیت انتخاب بهترین متریالها و کیفیت بالای کار نجاری در این مرحله بیش از پیش است، زیرا از آن بستگی دارد که چگونه غرفه به شکلی متمایز و جذاب ساخته شود. - فرآیند برق کشی در غرفه نمایشگاه
پس از اتمام مرحله ساخت و ساز یا همان نجاری غرفه، برق کشی را آغاز کنید. تعیین محل و انشعاب برق سه فاز توسط برگزارکننده نمایشگاه انجام میشود و سپس کارشناسان برق از طریق جعبههای فیوزی که در اطراف هر غرفه قرار دارند، برق غرفه را تأمین میکنند.
غرفهها از نورپردازیهای متنوعی مانند پروژکتورها، هالوژنها، لامپهای مهتابی و غیره برای روشنایی استفاده میکنند. تعداد و موقعیت این نورها در طراحی ابتدایی تعیین میشود، اما در هنگام نصب ممکن است تغییر کند تا غرفه به بهترین شکل و با میزان نور مناسب برای نمایش محصولات تنظیم شود. - مرحله نقاشی در ساخت غرفه
وقتی به مرحله نقاشی در ساخت غرفه نمایشگاه میرسیم، تیم نقاشی با بتونه کاری دست به کار میشوند. بعد از خشک شدن و سمباده کشی دقیق، طبق طرحی که کارفرما تایید کرده است، نقاشی را آغاز میکنند.
طیف رنگها میتواند بر اساس سلیقه و پسند کارفرما تنظیم شده و در صورتی که رنگ خاصی در ذهن او باشد، تیم نقاشی از همان رنگ بهرهمند میشود. در این مرحله، طراحیهای زیبا و منحصر به فرد توسط هنرمندان نقاشی به وجود میآید تا غرفه به یک آثار هنری زنده و جذاب تبدیل شود.
- نصب لایت باکسها و پوسترها در غرفه
پس از اتمام کامل نقاشی و به وجود آوردن یک آثار هنری زنده در غرفه، فرآیند نصب لایت باکسها و پوسترها بر اساس طرحهای از پیش تعیین شده آغاز میشود.
لایت باکسها انواع مختلفی دارند که شامل لایت باکس کریستالی، مگنتی و … میشوند. کارفرما با توجه به سلیقه و نیاز خود میتواند از هر کدام از این انتخابها در ساخت غرفه خود بهرهبرد. همچنین، پوسترها با طرحهای جذاب و خلاقانه نیز برای نمایش در غرفه نمایشگاه آماده میشوند تا به عنوان یک عنصر بینظیر در غرفه شما نصب شوند. - استفاده از تجهیزات نمایشگاهی
استفاده از تجهیزات و سازههای نمایشگاهی نه تنها به نیازهای کارفرما بلکه به تأکید بر طراحی حرفهای غرفه نمایشگاه بستگی دارد. این تجهیزات شامل مبلمان، میز و صندلی، آبسردکن و موارد مشابه میشوند که میتوانند برای ایجاد فضایی دلپذیر در غرفه نمایشگاه مورد استفاده قرار گیرند.
علاوه بر تجهیزات، سازههای نمایشگاهی نیز نقش بسیار مهمی در جذابیت ظاهری غرفه دارند. انتخاب از بین موارد مانند میز کانتر نمایشگاهی، رول آپ استند نمایشگاهی و کاتالوگ استند نمایشگاهی وابسته به اهداف و استراتژی شرکت در نمایشگاه است.
میز کانتر نمایشگاهی: این نوع سازه به عنوان یک نقطه مرکزی جهت معرفی برند و محصولات به بازدیدکنندگان شناخته میشود و به شما امکان چینش لوگو و نمادهای تجاری را میدهد.
رول آپ استند نمایشگاهی: یک سازه کم حجم و با کاربرد چندگانه که با پیامهای مختصر و تصاویر مؤثر به معرفی شما میپردازد.
کاتالوگ استند نمایشگاهی: یک وسیله مناسب جهت نمایش و دستهبندی کاتالوگها و بروشورها که به ترتیب و دقت آنها را در اختیار بازدیدکنندگان قرار میدهد. هر یک از این تجهیزات و سازهها میتوانند به طراحی و جذب مخاطبان در نمایشگاه کمک کنند و غرفه را به یک تجربه یادگار برای بازدیدکنندگان تبدیل کنند.
- نظافت و تمیزکاری غرفه
پس از اتمام تمامی مراحل، غرفه به دقت تمیز شده و حالا شما میتوانید محصولات خود را به زیبایی در آن بچینید. این نکته نیز بسیار مهم است که بعد از پایان هر روز نمایشگاه، غرفه خود را دقیقاً تمیز کنید تا در طول مدت نمایشگاه، غرفه شما همیشه در بهترین حالت حفظ شود و بازدیدکنندگان را به خود جلب کند.