اهمیت روانشناسی رنگها و آرکیتایپ برند در طراحی غرفه نمایشگاهی
اهمیت روانشناسی رنگها و آرکیتایپ برند در طراحی غرفه نمایشگاهی
آیا میدانستید که شرکت در نمایشگاه یکی از روشهای اجرای استراتژی سودآور بازاریابی B2B است؟ نمایشگاهها محلی ایدهآل برای معرفی نام تجاری شما و برقراری ارتباط با مخاطبانی است که به زمینهی فعالیت شما به هر دلیلی علاقهمندند و حتی ممکن است طی چنین رویدادی با یک شریک تجاری یا صنعتی بالقوه ملاقاتی داشته باشید. به همین دلیل، مهم است که شرکتها و نامهای تجاری بتوانند به خوبی با ایجاد تمایزاتی توجه مخاطب مورد نظر و منافع احتمالی را جلب کنند. یکی از روشهای ایجاد تمایز و برتری در محل نمایشگاه که سایر رقبای شما هم حضور دارند، یک طراحی غرفه نمایشگاهی و به طور کلی غرفه سازی هوشمندانه به کمک عناصری مانند رنگها و آرکی تایپها است که به خوبی ضمن معرفی برند شما، بتواند هویت شما را در ذهن مخاطب حک کند. ار این رو، اگر در حال برنامهریزی برای شرکت در یک نمایشگاه یا رویداد تجاری هستید، طراحی غرفه برایتان اهمیت پیدا میکند و اینجاست که نوع نگاه و احساس شما تعیینکننده میزان تأثیرگذاری شما خواهد بود.
در اینجا چند نکته مهم بصری در ارتباط با طراحی غرفه نمایشگاهی به شما ارائه میدهیم که با بهرهمندی از آنها میتوانید بهتر به هدف خود از شرکت در نمایشگاه، که همان جلب و جذب مخاطبان است، دست پیدا کنید.
یک طراحی مؤثر و جذاب بصری باید شامل چنین ویژگیهایی باشد:
- معرف برند شما باشد.
- محرک احساسات مخاطب باشد.
- حاوی اطلاعات باشد.
معرف برند شما باشد
یک بازدیدکننده از نمایشگاه، تنها با یک نظر اجمالی بر میزان حرفهای بودن شما در معرفی نام تجاریتان آن هم از طریق طراحی غرفه، برند شما را خیلی سریع در ذهن ارزیابی میکند. طراحی غرفه و غرفه سازی شما باید در ذهن مخاطب این تصویر را خلق کند که شما و نام تجاریتان چه چیزی هستید؟ در کنار این تصویر، آنها باید ایدهای از محصولات و خدمات شما دریافت کنند. در حالت ایدهآل، نحوهی نمایش شما در نمایشگاه باید بتواند منتقلکنندهی ارزشها و اهداف کسب و کارتان به مخاطب باشد. با در نظر گرفتن همهی این موارد در زمان برنامهریزی و طراحی، میدانید که میخواهید مخاطب با دیدن غرفهی شما دقیقاً چه تصویری در ذهنش ساخته شود.
محرک احساسات مخاطب باشد
بیشتر کسب و کارهای موفق، حواس و احساسات را یکی از عواملی میدانند که در جلب توجه مخاطب و جذب آنها مؤثر است. چنین تأثیری «بازاریابی عصبی» نامیده میشود که معادل انگلیسی آن «Neuromarkeking» است و شما میتوانید در اصول طراحی خود از آن بهرهمند شوید. بازاریابی عصبی به شما این امکان را میدهد که با تحریک حواس مخاطب، ترافیک بیشتری از بازدیدکنندگان در غرفهی خود داشته باشید و استفاده از رنگها، فونتها و آرکی تایپ برند و کهن الگوها برای رساندن پیام به مخاطب و ارائهی تصویری ماندگار از برند شما نقشی کلیدی ایفا میکند. بازاریابی عصبی شامل عناصر مختلفی است که در زیر ذکر میکنیم:
نور و روشنایی:
نورپردازی مناسب را در فرایند طراحی غرفه فراموش نکنید که نقشی اساسی و مهم ایفا میکند. نورپردازی مناسب به مخاطب کمک میکند بهتر غرفه شما را ببیند و شما هم میتوانید با یک نورپردازی روی نقاط خاصی متمرکز شوید. استفاده از LEDها و اضافه کردن قابلیت تغییر رنگ نور هم غرفه شما را جذابتر میکند که در صورت امکان میتوانید از آنها استفاده کنید.
رنگها:
رنگها همیشه یکی از قویترین ابزارهای طراحی به شمار میروند. هنگام طراحی غرفه باید از رنگهای به کار رفته در نام تجاری و لوگوی خود استفاده کنید و به این روش فرایند شناسایی خود را به مخاطب در ذهن آنها تسهیل کنید. هر رنگ در بحث طراحی و روانشناسی، مفهومی دارد که باید به جا و مناسب از آن بهره گرفت. به عنوان مثال، رنگ سبز برای کسب و کارهایی که در زمینهی بهداشت و درمان فعالیت میکنند، بیشتر مناسب است. رنگهای زرد، قرمز و نارنجی محرک اشتها هستند و رنگ قهوهای بر افراد با روحیهی تجاری تأثیر میگذارد. رنگهای صورتی و نارنجی برای کسب و کارهای فعال در حوزهی خانواده، مانند پوشاک کودکان یا کالای بارداری و… مناسب است. طیف رنگهای آبی دارای اثری آرام بخش و ایجادکنندهی حس اعتماد در مخاطب است و از این رو بیشتر شرکتهای مالی و بیمه ای از آن استفاده میکنند.
بو و عطرها:
بو، بر خلق و خوی مخاطب تأثیر مستقیمی دارد و باعث ایجاد برقراری ارتباط و تداعیکنندهی خاطرات میشود. شرکت شما باید از این مزیت در طراحی غرفه و غرفه سازی استفاده کند. عطرهای زیادی وجود دارد که به طور موفقیتآمیزی مخاطبان را به سمت شما جذب میکند. بوهایی مانند بوی وانیل، اسطوخدوس، مرکبات و کاپوچینو و حتی شیرینیهای خانگی با ایجاد حسی مثبت و برانگیختن غالباً خاطرات خوب، مخاطب را جذب میکند. پیدا کردن یک عطر مناسب با کسب و کارتان، شما را در رسیدن به این هدف یاری میکند.
فونت:
در موضوع طراحی غرفه نمایشگاهی و ایجاد گرافیکها و نشانهها و سایز و اندازهی فونتها را در نظر بگیرید. نوع فونت، خوانایی و اندازهی آن در نگاه مخاطب تحلیل میشود و همچنین باید فاصلهی مناسبی با بازدیدکننده داشته باشد تا بیشترین تأثیر را در چشم آنها ایجاد کند.
حاوی اطلاعات باشد
طراحی غرفه نمایشگاهی و اصول غرفه سازی، تنها به زیبایی بصری منتهی نمیشود و باید در بردارنده و منتقلکنندهی پیامی باشد. یک طراحی خوب باید گویای این موارد باشد که:
- شرکت شما چیست؟
- چه محصولاتی را پیشنهاد میکند؟
- هزینه خدمات و محصولات چگونه است؟
- مزیت و برتری شما نسبت به رقبا در چیست؟
- مشتریان هدف شما چه کسانی هستند؟
هنگام طراحی بر روی جنبههای اطلاعاتی غرفه؛ نباید با اطلاعات نوشتاری و متنی خستهکننده پیام را منتقل کنید. بلکه باید از طریق عناصر بصری جذاب و کوتاه چند ثانیهای پیام را به مخاطب ارسال کنید. تصاویر و صفحات نمایشگر در این زمینه به شما کمک میکنند.